Читај ми

ПОСЕТА ЦРНОГОРСКОГ КОНЗУЛА НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући генералног конзула Црне Горе у Србији Миодрага Канкараша и заменика председника Националног савета црногорске националне заједнице Бранислава Секулића.

- Имајући у виду да је једна од најпознатијих одлика Новог Сада да је мултинационални, мултиконфесионални и мултикултурални град, градска управа наставља разговоре са представницима свих националних савета и заједница које постоје у Републици Србији, а делују на територији града. Данас ћу разговарати са представницима Националног савета црногорске националне заједнице у Србији. Ми ћемо информисати једни друге како видимо даљу сарадњу, односно, шта је то што Град може да учини за националну заједницу Црногораца који живе у нашем граду и да сагледамо њихове потребе које се тичу градске власти и локалне самоуправе. Такође, очекујем да од представника Националног савета Црногораца чујем конкретне предлоге о заједничкој реализацији одређених пројеката. Желим посебно да се захвалим генералном конзулу Црне Горе Миодрагу Канкарашу на досадашњој одличној координацији свих активности које Град Нови Сад има са градовима побратимима и градовима пријатељима као што су Будва и Тиват,  као и са свим организацијама са територије Републике Црне Горе које функционишу у граду- рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Заменик председника Националног савета црногорске националне заједнице Бранислав Секулић захвалио се у име делегације Националног савета Црногораца руководству града Новог Сада на подршци у раду тог тела.

- Ово је прва година рада Националног савета, а за то време смо већ организовали неколико манифестација уз подршку Града Новог Сада. Желим да најавим и позовем све Новосађане на вечерашњи наступ гитар-дуа Булатовић-Никчевић у Синагоги који почиње у 20.00 часова – рекао је Секулић и захвалио се градоначелнику Вучевићу на континуираној подршци.

Нови Сад, 26. фебруар 2016. године