Читај ми

ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ ФРАНЦУСКЕ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у опроштајну посету Њ.Е. амбасадорку Француске у Србији госпођу Кристин Моро у Градској кући.

Градоначелник је изразио захвалност амбасадорки на оствареној богатој и срдачној сарадњи током њеног трогодишњег мандата у Републици Србији.

Током разговора, обострано је истакнуто да се добри односи две земље, па тако Новог Сада и градова Француске, заснивају на традиционалним везама и међусобном разумевању. Посебно је наглашена досадашња подршка Француске Србије на путу ка чланству у ЕУ и тенденција да се она настави.

Амбасадорка Кристин Моро се захвалила на конструктивној и садржајној сарадњи Амбасаде са Градом Новим Садом и констатовала да је она била успешна на многим пољима. Том приликом, пожелела је формализацију већ узнапредовалих пријатељских односа Новог Сада са француском регијом Валдоаз, као и све најбоље у процесима који следе граду као Европској престоници културе за 2021. годину.

Градоначелник и амбасадорка су нагласили обострану опредељеност за наставак узлазног тренда у односима и даље јачање сарадње у свим областима од заједничког интереса, као што су привреда и култура, научна и универзитетска сарадња.

Нови Сад, 9. јун 2017. године