Čitaj mi

POSETA AMBASADORKE FRANCUSKE NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u oproštajnu posetu Nј.E. ambasadorku Francuske u Srbiji gospođu Kristin Moro u Gradskoj kući.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost ambasadorki na ostvarenoj bogatoj i srdačnoj saradnji tokom njenog trogodišnjeg mandata u Republici Srbiji.

Tokom razgovora, obostrano je istaknuto da se dobri odnosi dve zemlјe, pa tako Novog Sada i gradova Francuske, zasnivaju na tradicionalnim vezama i međusobnom razumevanju. Posebno je naglašena dosadašnja podrška Francuske Srbije na putu ka članstvu u EU i tendencija da se ona nastavi.

Ambasadorka Kristin Moro se zahvalila na konstruktivnoj i sadržajnoj saradnji Ambasade sa Gradom Novim Sadom i konstatovala da je ona bila uspešna na mnogim polјima. Tom prilikom, poželela je formalizaciju već uznapredovalih prijatelјskih odnosa Novog Sada sa francuskom regijom Valdoaz, kao i sve najbolјe u procesima koji slede gradu kao Evropskoj prestonici kulture za 2021. godinu.

Gradonačelnik i ambasadorka su naglasili obostranu opredelјenost za nastavak uzlaznog trenda u odnosima i dalјe jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao što su privreda i kultura, naučna i univerzitetska saradnja.

Novi Sad, 9. jun 2017. godine