Читај ми

ПОСЕТА АМБАСАДОРА СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је данас у Градској кући амбасадора Сједињених Америчких Држава Њ.Е. Мајкла Д. Кирбија. На састанку је оцењено да су односи Новог Сада са том амбасадом од протекле званичне посете амасадора Граду у новембру прошле године на изузетно високом нивоу и да је сарадња настављена у правцу који је дефинисан том приликом.

Градоначелник Вучевић је на састанку са амбасадором истакао традиционално добре односе са амбасадом САД која показује јасну намеру да помогне Новом Саду у настојањима да се побољшају општи услови живота свих грађана и да он постане град са јаком привредом.  

Градоначелник је представио амбасадору потенцијале и специфичности Новог Сада, као и залагање градске власти да подстицајним мерама и неговањем природних и друштвених ресурса града, он буде погон за развој војвођанске регије и целе земље.

Њ.Е. Мајкл Д. Кирби захвалио се на срдачном пријему истакавши да САД подржавају напоре Града Новог Сада на побољшању укупне економске ситуације у земљи, пре свега привлачењем страних инвестиција. Он је истакао да стварање повољне пословне климе представља сигуран пут да и америчке компаније озбиљно разматрају Нови Сад као дестинацију за ширење свог пословања и инвестирају у Србију.

Нови Сад, 30. мај 2013. године