Čitaj mi

POSETA AMBASADORA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Nј.E. Majkla D. Kirbija. Na sastanku je ocenjeno da su odnosi Novog Sada sa tom ambasadom od protekle zvanične posete amasadora Gradu u novembru prošle godine na izuzetno visokom nivou i da je saradnja nastavlјena u pravcu koji je definisan tom prilikom.

Gradonačelnik Vučević je na sastanku sa ambasadorom istakao tradicionalno dobre odnose sa ambasadom SAD koja pokazuje jasnu nameru da pomogne Novom Sadu u nastojanjima da se pobolјšaju opšti uslovi života svih građana i da on postane grad sa jakom privredom. Gradonačelnik je predstavio ambasadoru potencijale i specifičnosti Novog Sada, kao i zalaganje gradske vlasti da podsticajnim merama i negovanjem prirodnih i društvenih resursa grada, on bude pogon za razvoj vojvođanske regije i cele zemlјe.

Nј.E. Majkl D. Kirbi zahvalio se na srdačnom prijemu istakavši da SAD podržavaju napore Grada Novog Sada na pobolјšanju ukupne ekonomske situacije u zemlјi, pre svega privlačenjem stranih investicija. On je istakao da stvaranje povolјne poslovne klime predstavlјa siguran put da i američke kompanije ozbilјno razmatraju Novi Sad kao destinaciju za širenje svog poslovanja i investiraju u Srbiju.

Novi Sad, 30. maj 2013. godine