Читај ми

ПОСЕТА АМБАСАДОРА НЕМАЧКЕ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Немачке Њ.Е. господина Аксела Дитмана у Градској кући.

Саговорници су разговарали о сарадњи Новог Сада са градовима у Немачкој, посебно са побратимским Дортмундом, као и о међусобној повезаности градова две земље кроз пројекте Европска престоница културе 2021, Омладинска престоница Европе 2019. и Дунавска стратегија. Градоначелник се том приликом захвалио на подршци коју су Улм, Дортмунд и други немачки градови пружали Новом Саду у процесу кандидатуре за две престижне титуле, као и на континуирано доброј сарадњи на пољу остваривања циљева из Дунавске стратегије.

Након што је упутио честитке Граду на недавно освојеној престижној титули Европска престоница културе, амбасадор Аксел Дитман је изразио заинтересованост за даље кораке у петогодишњем процесу ка 2021. години. Градоначелник Милош Вучевић је као највећи пројекат у тој области, а по којем ће Нови Сад постати надалеко препознтаљив, истакао формирање Youth creative polisa у тзв. Кинеској четврти. У питању је обезбеђивање простора и услова за несметан и креативан рад и развој многобројних омладинских организација, а све то у корелацији са другом престижном титулом коју је Град освојио, а то је Омладинска престоница Европе за 2019. годину.

Градоначелник је истакао као пример добре сарадње две земље, недавни долазак велике компаније из Немачке „Континентал“ у Нови Сад која ће запослити велики број људи у ИТ сектору. Закључено је да долазак тако велике компаније и добра сарадња коју су остварили, како са Владом Србије, тако и са локалном администрацијом, служи и као позив другим инвеститорима из те земље да своје пословање прошире управо у Новом Саду.

Нови Сад, 13. септембар 2017. године