Čitaj mi

POSETA AMBASADORA NEMAČKE NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Nemačke Nј.E. gospodina Aksela Ditmana u Gradskoj kući.

Sagovornici su razgovarali o saradnji Novog Sada sa gradovima u Nemačkoj, posebno sa pobratimskim Dortmundom, kao i o međusobnoj povezanosti gradova dve zemlјe kroz projekte Evropska prestonica kulture 2021, Omladinska prestonica Evrope 2019. i Dunavska strategija. Gradonačelnik se tom prilikom zahvalio na podršci koju su Ulm, Dortmund i drugi nemački gradovi pružali Novom Sadu u procesu kandidature za dve prestižne titule, kao i na kontinuirano dobroj saradnji na polјu ostvarivanja cilјeva iz Dunavske strategije.

Nakon što je uputio čestitke Gradu na nedavno osvojenoj prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture, ambasador Aksel Ditman je izrazio zainteresovanost za dalјe korake u petogodišnjem procesu ka 2021. godini. Gradonačelnik Miloš Vučević je kao najveći projekat u toj oblasti, a po kojem će Novi Sad postati nadaleko prepozntalјiv, istakao formiranje Youth creative polisa u tzv. Kineskoj četvrti. U pitanju je obezbeđivanje prostora i uslova za nesmetan i kreativan rad i razvoj mnogobrojnih omladinskih organizacija, a sve to u korelaciji sa drugom prestižnom titulom koju je Grad osvojio, a to je Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu.

Gradonačelnik je istakao kao primer dobre saradnje dve zemlјe, nedavni dolazak velike kompanije iz Nemačke „Kontinental“ u Novi Sad koja će zaposliti veliki broj lјudi u IT sektoru. Zaklјučeno je da dolazak tako velike kompanije i dobra saradnja koju su ostvarili, kako sa Vladom Srbije, tako i sa lokalnom administracijom, služi i kao poziv drugim investitorima iz te zemlјe da svoje poslovanje prošire upravo u Novom Sadu.

Novi Sad, 13. septembar 2017. godine