Читај ми

ПОМОЋ ГРАДА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Саветница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић присуствовала је подели пакета помоћи социјално угроженим породицама у магацину Црвеног крста у Петроварадину.

- Град Нови Сад наставља успешну сарадњу са Градском организацијом Црвеног крста са којом реализује низ активности подршке и помоћи социјално угроженом становништву са територије Града. И ове године је из Буџета издвојено 7,6 милиона динара за реализацију Програма директног ублажавања сиромаштва. Црвени крст је извршио набавку 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета и 600 просторних метара меког огревног дрвета, а ту помоћ добиће 2500 социјално угрожених породица. Град води одговорну социјалну политику и циљ нам је да помоћ стигне до сваког корисника на време, без обзира на епидемиолошку ситуацију у којој се тренутно налазимо - рекла је Љиљана Коковић.

Секретар Градске организације Црвеног крста Драган Лазић је нагласио да је веома задовољан новим магацинским простором који има много боље услове за складиштење и преузимање пакета, захваљујући донацији компаније „Marera Properties“.

- Традиционално, почетком децембра дели се помоћ за социјално најугроженије породице.  Такође, крајем године захваљујући снажној подршци Града Новог Сада, хуманим појединцима, донаторима и свим људима добре воље, биће обезбеђени новогодишњи пакети за децу корисника Народне кухиње – рекао је Драган Лазић.

Нови Сад, 26. новембар 2021. године