Čitaj mi

POMOĆ GRADA ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković prisustvovala je podeli paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu.

- Grad Novi Sad nastavlјa uspešnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta sa kojom realizuje niz aktivnosti podrške i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije Grada. I ove godine je iz Budžeta izdvojeno 7,6 miliona dinara za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva. Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće 2500 socijalno ugroženih porodica. Grad vodi odgovornu socijalnu politiku i cilј nam je da pomoć stigne do svakog korisnika na vreme, bez obzira na epidemiološku situaciju u kojoj se trenutno nalazimo - rekla je Ljilјana Koković.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da je veoma zadovolјan novim magacinskim prostorom koji ima mnogo bolјe uslove za skladištenje i preuzimanje paketa, zahvalјujući donaciji kompanije „Marera Properties“.

- Tradicionalno, početkom decembra deli se pomoć za socijalno najugroženije porodice.  Takođe, krajem godine zahvalјujući snažnoj podršci Grada Novog Sada, humanim pojedincima, donatorima i svim lјudima dobre volјe, biće obezbeđeni novogodišnji paketi za decu korisnika Narodne kuhinje – rekao je Dragan Lazić.

Novi Sad, 26. novembar 2021. godine