Читај ми

ПОМОЋ У РЕШАВАЊУ КАРИЈЕРНИХ НЕДОУМИЦА

Уз подршку Канцеларије за младе Града Новог Сада, у просторијама Скупштине Града реализована је вршњачка радионица у оквиру пројекта Београдске отворене школе "Каријер академија".

Група младих из три новосадске гимназије имала је прилику да добије основне информације о писању биографије, мотивационог писма и најчешћим питањима на интервјуу за посао. Током радионице посебно је наглашен значај, стручног саветовања и доброг планирања будуће каријере, ослањајући се на личне жеље и способности с једне стране, и потребе тржишта рада с друге.

Радионицу је водио Пајазит Помак, ученик четвртог разреда Гимназије "Светозар Марковић" који је, са још 25 младих из целе Србије, прошао образовни програм "Каријер академије" и тако постао каријерни саветник који може да пружи помоћ вршњацима при доношењу одлука о наставку школовања и одабиру професије.

Београдска отворена школа и њен Центар за вођење каријере и саветовање, поред Новог Сада, реализовали су пројекат вршњачких радионица у сарадњи са канцеларијама за младе широм земље - КЗМ Обреновац, КЗМ Суботица, КЗМ Ниш и друге.

Нови Сад, 10. март, 2010. године