Čitaj mi

POMOĆ U REŠAVANJU KARIJERNIH NEDOUMICA

Uz podršku Kancelarije za mlade Grada Novog Sada, u prostorijama Skupštine Grada realizovana je vršnjačka radionica u okviru projekta Beogradske otvorene škole "Karijer akademija".

Grupa mladih iz tri novosadske gimnazije imala je priliku da dobije osnovne informacije o pisanju biografije, motivacionog pisma i najčešćim pitanjima na intervjuu za posao. Tokom radionice posebno je naglašen značaj, stručnog savetovanja i dobrog planiranja buduće karijere, oslanjajući se na lične želje i sposobnosti s jedne strane, i potrebe tržišta rada s druge.
Radionicu je vodio Pajazit Pomak, učenik četvrtog razreda Gimnazije "Svetozar Marković" koji je, sa još 25 mladih iz cele Srbije, prošao obrazovni program "Karijer akademije" i tako postao karijerni savetnik koji može da pruži pomoć vršnjacima pri donošenju odluka o nastavku školovanja i odabiru profesije.

Beogradska otvorena škola i njen Centar za vođenje karijere i savetovanje, pored Novog Sada, realizovali su projekat vršnjačkih radionica u saradnji sa kancelarijama za mlade širom zemlje - KZM Obrenovac, KZM Subotica, KZM Niš i druge.
 

Novi Sad, 10. mart, 2010. godine