Читај ми

ПОЛАЗНИЦИ 9. СПОРТСКО - ЕКОЛОШКОГ КАМПА "КОШНИЦА ПРИЈАТЕЉСТВА" У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић примио је у Градској кући децу без родитеља или адекватног родитељског старања, полазнике 9.  спортско - еколошког кампа "Кошница пријатељства", који од 20. до 27. јула у парку природе „Бегечка јама“ организује Удружење грађана „Кошница“.

- Ово је један од јако лепих примера како појединци са пуно ентузијазма могу да организују јако добру ствар за децу из хранитељских породица, у овом случају из Новог Сада, са Косова и Метохије и из Белгије. Он показује да са мало новца и много добре воље могу да се уприличе одлични програми и Град Нови Сад ће наставити да подржава пројекте као што је ''Кошница пријатељства'' - нагласио је Борко Илић.

Према речима једног од волонтера из Француске, који спроводи музичке радионице, ''Кошница пријатељства'' је изузетно добро организована и много пружа деци која учествују у кампу.

У кампу борави 65 деце која долазе из хранитељских породица и установа за децу са Косова и Метохије, из СОС "Дечијег села", Свратишта, а по први пут ове године гости кампа су и деца хранитељских породица из Белгије. О њима током седам дана, колико камп траје брину волонтери, стручна лица и васпитачи.

У оквиру спортских и креативно - едукативних радионица деца се свакодневно баве активностима као што су пливање, кошарка, одбојка, футбал, фотографисање, израда инструментата и рециклажа, а у сарадњи са Асоцијацијом шефова кувара Србије организују се и радионице о здравој исхрани и кувању.

Нови Сад, 26. јул 2013. године