Čitaj mi

POLAZNICI 9. SPORTSKO - EKOLOŠKOG KAMPA "KOŠNICA PRIJATELJSTVA" U GRADSKOJ KUĆI

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić primio je u Gradskoj kući decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja, polaznike 9. sportsko - ekološkog kampa "Košnica prijateljstva", koji od 20. do 27. jula u parku prirode „Begečka jama“ organizuje Udruženje građana „Košnica“.

- Ovo je jedan od jako lepih primera kako pojedinci sa puno entuzijazma mogu da organizuju jako dobru stvar za decu iz hraniteljskih porodica, u ovom slučaju iz Novog Sada, sa Kosova i Metohije i iz Belgije. On pokazuje da sa malo novca i mnogo dobre volje mogu da se upriliče odlični programi i Grad Novi Sad će nastaviti da podržava projekte kao što je ''Košnica prijateljstva'' - naglasio je Borko Ilić.

Prema rečima jednog od volontera iz Francuske, koji sprovodi muzičke radionice, ''Košnica prijateljstva'' je izuzetno dobro organizovana i mnogo pruža deci koja učestvuju u kampu.

U kampu boravi 65 dece koja dolaze iz hraniteljskih porodica i ustanova za decu sa Kosova i Metohije, iz SOS "Dečijeg sela", Svratišta, a po prvi put ove godine gosti kampa su i deca hraniteljskih porodica iz Belgije. O njima tokom sedam dana, koliko kamp traje brinu volonteri, stručna lica i vaspitači.

U okviru sportskih i kreativno - edukativnih radionica deca se svakodnevno bave aktivnostima kao što su plivanje, košarka, odbojka, futbal, fotografisanje, izrada instrumentata i reciklaža, a u saradnji sa Asocijacijom šefova kuvara Srbije organizuju se i radionice o zdravoj ishrani i kuvanju.

Novi Sad, 26. jul 2013. godine