Читај ми

ПОЛА ВЕКА ПОСТОЈАЊА КЛУБА ЗА СТАРИЈА И ОДРАСЛА ЛИЦА У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно је са чланом Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомиром Николићем посетио Клуб за старија и одрасла лица „Козара“ у Футогу при Геронтолошком центру Нови Сад, који је пригодним свечаним програмом обележио 50 година успешног рада.

- Поносан сам што данас заједно обележавамо педесету годишњицу Клуба за старија и одрасла лица у Футогу. Реч је о плодној и континуираној сарадњи, као и подршци Града Новог Сада Геронтолошком центру, који је увек је ту да помогне, иако није његов оснивач. Драго ми је што данас проводим време са нашим пензионерима из Футога и што настављамо сарадњу кроз увек присутну међугенерацијску солидарност. Честитам годишњицу Клубу „Козара“ и надам се да ћемо наставити, заједно са Геронтолошким центром и Удружењем пензионера Новог Сада, да ширимо Клубове пензионера по целој територији града и трудићемо се да сви имају једнаке услове да своје пензионерске дане проводе квалитетно - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директор Геронтолошког центра Нови Сад др Драган Милошевић рекао је да је то велики јубилеј постојања Клуба „Козара“ и захвалио се градоначелнику и његовим сарадницима који су својим присусвом увеличали тај догађај.

- Клуб „Козара“ је изузетно познат по бројности чланова који су свакодневно присутни и учествују у разним активностима као што су ручни рад, вез, сликање, па чак и спортске активности. Та велика посећеност само потврђује оправданост постојања ових клубова, којих тренутно у Новом Саду има 17, а које финансира Град Нови Сад. Надамо се да ћемо отворити и 18. клуб, ако не до краја ове, онда почетком следеће године -  рекао је директор Геронтолошког центра Нови Сад др Драган Милошевић.

Градоначелник је заједно са представницима Месне заједнице „Футог“ уручио Клубу „Козара“ поклон поводом прославе јубијела, рачунар са пратећом опремом, како би чланови клуба уз конвенционално дружење, могли да уживају и у савременијој технологији и још квалитетније испуне своје време. Радна јединица Клубови за старија и одрасла лица Геронтолошког центра Нови Сад пружа дневне услуге у заједници, које су намењене лицима трећег животног доба. Реч је о лицима која бораве у својим кућама, а Клубови им омогућавају да се према личном избору и афинитетима укључују у активности и садржаје који се у њима организују.

Нови Сад, 8. септембар 2016. године