Čitaj mi

POLA VEKA POSTOJANјA KLUBA ZA STARIJA I ODRASLA LICA U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa članom Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomirom Nikolićem posetio Klub za starija i odrasla lica „Kozara“ u Futogu pri Gerontološkom centru Novi Sad, koji je prigodnim svečanim programom obeležio 50 godina uspešnog rada.

- Ponosan sam što danas zajedno obeležavamo pedesetu godišnjicu Kluba za starija i odrasla lica u Futogu. Reč je o plodnoj i kontinuiranoj saradnji, kao i podršci Grada Novog Sada Gerontološkom centru, koji je uvek je tu da pomogne, iako nije njegov osnivač. Drago mi je što danas provodim vreme sa našim penzionerima iz Futoga i što nastavlјamo saradnju kroz uvek prisutnu međugeneracijsku solidarnost. Čestitam godišnjicu Klubu „Kozara“ i nadam se da ćemo nastaviti, zajedno sa Gerontološkim centrom i Udruženjem penzionera Novog Sada, da širimo Klubove penzionera po celoj teritoriji grada i trudićemo se da svi imaju jednake uslove da svoje penzionerske dane provode kvalitetno - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor Gerontološkog centra Novi Sad dr Dragan Milošević rekao je da je to veliki jubilej postojanja Kluba „Kozara“ i zahvalio se gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su svojim prisusvom uveličali taj događaj.

- Klub „Kozara“ je izuzetno poznat po brojnosti članova koji su svakodnevno prisutni i učestvuju u raznim aktivnostima kao što su ručni rad, vez, slikanje, pa čak i sportske aktivnosti. Ta velika posećenost samo potvrđuje opravdanost postojanja ovih klubova, kojih trenutno u Novom Sadu ima 17, a koje finansira Grad Novi Sad. Nadamo se da ćemo otvoriti i 18. klub, ako ne do kraja ove, onda početkom sledeće godine -  rekao je direktor Gerontološkog centra Novi Sad dr Dragan Milošević.

Gradonačelnik je zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice „Futog“ uručio Klubu „Kozara“ poklon povodom proslave jubijela, računar sa pratećom opremom, kako bi članovi kluba uz konvencionalno druženje, mogli da uživaju i u savremenijoj tehnologiji i još kvalitetnije ispune svoje vreme. Radna jedinica Klubovi za starija i odrasla lica Gerontološkog centra Novi Sad pruža dnevne usluge u zajednici, koje su namenjene licima trećeg životnog doba. Reč je o licima koja borave u svojim kućama, a Klubovi im omogućavaju da se prema ličnom izboru i afinitetima uklјučuju u aktivnosti i sadržaje koji se u njima organizuju.

Novi Sad, 8. septembar 2016. godine