Читај ми

ПОКЛОН ОСНОВАЦА НОВОМ САДУ У СУСРЕТ ДАНУ ГРАДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је данас у Градској кући ученике трећег разреда Основне школе „Ђорђе Натошевић“ који су му том приликом уручили филм који су направили поводом 1. фебруара као поклон граду.

- Ово је сигурно најискренији поклон за Дан града и морам признати да су ме малишани одушевили својом иницијативом да на овако креативан начин искажу љубав према Новом Саду. Управо је то богатство нашег града и зато морамо у ову децу улагати како би град у будућности ишао у што бољем смеру. Мислим да ће позитивни дух и атмосфера које су најмлађи суграђани унели у израду овог филма обогатити не само овај важан датум за Нови Сад, већ ће то осећање пренети и на све оне који га буду гледали - рекао је градоначелник Вучевић.

Филм који су припремили ученици ОШ „Ђорђе Натошевић“ ће бити приказан на Свечаној академији у оквиру програма обележавања 1. фебруара-Дана града. Он у неколико минута на садржајан и метафоричан начин говори о граду као о момку старом више од два и по века и његовом пратиоцу Дунаву. Основци који су у том школском пројекту учествовали као наратори и глумци, на илустративан и занимљив начин изложили су историјске податке о граду, желећи на тај начин да својим вршњацима, најмлађим Новосађанима, приближе чињенице о граду у којем живе и школују се.

Нови Сад, 31. јануар 2014. године