Čitaj mi

POKLON OSNOVACA NOVOM SADU U SUSRET DANU GRADA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući učenike trećeg razreda Osnovne škole „Đorđe Natošević“ koji su mu tom prilikom uručili film koji su napravili povodom 1. februara kao poklon gradu.

- Ovo je sigurno najiskreniji poklon za Dan grada i moram priznati da su me mališani oduševili svojom inicijativom da na ovako kreativan način iskažu ljubav prema Novom Sadu. Upravo je to bogatstvo našeg grada i zato moramo u ovu decu ulagati kako bi grad u budućnosti išao u što boljem smeru. Mislim da će pozitivni duh i atmosfera koje su najmlađi sugrađani uneli u izradu ovog filma obogatiti ne samo ovaj važan datum za Novi Sad, već će to osećanje preneti i na sve one koji ga budu gledali - rekao je gradonačelnik Vučević.

Film koji su pripremili učenici OŠ „Đorđe Natošević“ će biti prikazan na Svečanoj akademiji u okviru programa obeležavanja 1. februara-Dana grada. On u nekoliko minuta na sadržajan i metaforičan način govori o gradu kao o momku starom više od dva i po veka i njegovom pratiocu Dunavu. Osnovci koji su u tom školskom projektu učestvovali kao naratori i glumci, na ilustrativan i zanimljiv način izložili su istorijske podatke o gradu, želeći na taj način da svojim vršnjacima, najmlađim Novosađanima, približe činjenice o gradu u kojem žive i školuju se.

Novi Sad, 31. januar 2014. godine