Читај ми

ПОЈЕФТИЊЕЊЕ ГРЕЈАЊА У НОВОМ САДУ

На иницијативу градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, а на основу Предлога одлуке о промени продајних цена производње и испоруке топлоте за грејање ЈКП ''Новосадска топлана'', у Новом Саду ће по други пут ове године бити смањене цене грејања и топле потрошне воде.

Цена грејања за стамбене и пословне потрошаче биће смањена за 3,79%, а за топлу потрошну воду 2,41 посто, па ће уместо досадашњих 92,36 дин/m2 грејање коштати 88,86 дин/m2, а цена топле воде ће износити 225,99 дин/m3 уместо 231,57 дин/m3.

- Када год се буду стекли услови да можемо да смањимо цене комуналних услуга које градска предузећа пружају Новосађанима, ми ћемо то и учинити. То се види на примеру ЈКП ''Новосадска топлана'', које након вишедеценијске традиције пословања у дуговима, улази у грејну сезону 2016/2017. године без неизмирених обавеза за енергенте по било ком основу. Предузеће је финансијски стабилно, економично послује и по први пут је ликвидно и захваљујући свему томе уз снижење цене природног гаса, успели смо да смањимо цену грејања, по други пут у текућој години. Циљ нам је да обезбедимо најквалитетније услуге за Новосађане по најповољнијим ценама и да модернизујемо пословање новосадских предузећа како бисмо допринели да она у највећој мери буду самоодржива – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Очекује се да нови ценовник ЈКП ''Новосадска топлана'' буде усвојен на првој наредној седници Скупштине Града Новог Сада.

Нови Сад, 28. новембар 2016. године