Čitaj mi

POJEFTINJENJE GREJANJA U NOVOM SADU

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a na osnovu Predloga odluke o promeni prodajnih cena proizvodnje i isporuke toplote za grejanje JKP ''Novosadska toplana'', u Novom Sadu će po drugi put ove godine biti smanjene cene grejanja i tople potrošne vode.

Cena grejanja za stambene i poslovne potrošače biće smanjena za 3,79%, a za toplu potrošnu vodu 2,41 posto, pa će umesto dosadašnjih 92,36 din/m2 grejanje koštati 88,86 din/m2, a cena tople vode će iznositi 225,99 din/m3 umesto 231,57 din/m3.

- Kada god se budu stekli uslovi da možemo da smanjimo cene komunalnih usluga koje gradska preduzeća pružaju Novosađanima, mi ćemo to i učiniti. To se vidi na primeru JKP ''Novosadska toplana'', koje nakon višedecenijske tradicije poslovanja u dugovima, ulazi u grejnu sezonu 2016/2017. godine bez neizmirenih obaveza za energente po bilo kom osnovu. Preduzeće je finansijski stabilno, ekonomično posluje i po prvi put je likvidno i zahvaljujući svemu tome uz sniženje cene prirodnog gasa, uspeli smo da smanjimo cenu grejanja, po drugi put u tekućoj godini. Cilj nam je da obezbedimo najkvalitetnije usluge za Novosađane po najpovoljnijim cenama i da modernizujemo poslovanje novosadskih preduzeća kako bismo doprineli da ona u najvećoj meri budu samoodrživa – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Očekuje se da novi cenovnik JKP ''Novosadska toplana'' bude usvojen na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Novi Sad, 28. novembar 2016. godine