Читај ми

ПОДРШКА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ КАТЕГОРИЈАМА СТАНОВНИШТВА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић присуствовали су подели помоћи социјално угроженом становништву, у магацину Црвеног крста Новог Сада.

- Град Нови Сад је све ове године, у тешкој економској кризи, настојао да не смањује буџет за социјална давања, чак смо га и повећали како би помогли бројним породицама којима је то неопходно. Помоћи нажалост никад није довољно, али се трудимо да као Град изађемо у сусрет и мерама подршке обухватимо што шире категорије становништва. Очекујемо да и у следећој години обезбедимо исти ниво средстава за ове намене – нагласио је градоначелник Павличић.

На основу социјалне карте коју су израдили ресорна градска управа и Црвени крст програмима различитих помоћи обухваћено је 7000 породица у Новом Саду, а за њихове чланове су обезбеђени бесплатни уџбеници за школу, боравак деце у одмарлишту Црвеног крста у Баошићима, као и одлазак на продужени викенд за вишечлане породице. Преама речима секретара Црвеног крста Новог Сада Страхиње Гобељића редовно се ради ревизија спискова корисника Народне кухиње тако да нема листе чекања.

Поделом помоћи која ће трајати до половине децембра обухваћено је 2600 породица које су се обратиле са захтевима Црвеном крсту Новог Сада и Градској управи за социјалну и дечију заштиту.
Реч је о породицама које живе у насељима Велики рит, Мали Београд, Адице, Слана бара, Бангладеш, Шангај, као и у другим деловима града, са бројном малолетном децом, радно неспособним члановима, одраслим члановима који су у највећем броју незапослени, а већином су корисници материјалног обезбеђења породице и самохрани родитељи.
У циљу ублажавања сиромаштва социјално угрожених грађана, за обезбеђивање ове врсте помоћи из буџета Града Новог Сада обезбеђено је 8,5 милиона динара.

Нови Сад, 29. новембар 2011. године