Читај ми

ПОДРШКА ГРАДА КЛУБУ „ДИНАМО“ ИЗ БУДИСАВЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин посетио је Фудбалски клуб „Динамо“ из Будисаве који има вишедеценијску традицију и том приликом разговарао са управом и играчима, као и са представницима Градског фудбалског савеза.

- Градска управа за спорт и омладину води рачуна о свим спортовима подједнако, као и о функционисању спортских клубова и удружења на целој територији града. Ми према датим могућностима, улажемо расположива средства, а настојимо да поред годишњих издвајања, помогнемо и кроз донирање опреме. То је и сада случај у Будисави, где заједно са Градским фудбалским савезом уручујемо фудбалске лопте, али је важно напоменути да је то тек почетак и мали део онога што ће овај клуб добити даљим низањем успеха. Већ до краја ове године ћемо се потрудити да обезбедимо још акција које се тичу набавке копачки, лопти и дресова, као и средстава неопходних за функционисање једног фудбалског клуба. Наш циљ је да развијамо спорт на територији целог града и да привучемо што већи број деце да се баве спортским активностима – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Потпредседник Фудбалског савеза града Новог Сада Денис Малешевић рекао је да је ово једна у низу акција коју Савез спроводи заједно са Градом, а све у циљу помагања клубовима ради побољшања услова рада.

- Тежићемо да свим, условно речено, мањим клубовима у граду помогнемо обезбеђивањем бољих услова за рад и опреме – рекао је Денис Малешевић и додао да ће ускоро почети да ради дуго најављивани Фудбалски центар у Новом Саду који ће бити на располагању свим фудбалским клубовима са територије града.

Председник Фудбалског клуба „Динамо“ из Будисаве Драган Јевтић рекао је да су након две године, колико клуб није функционисао, фудбалски ветерани из тог места предузели акцију оживљавања Клуба.

- Много нам значи свака врста помоћи, јер се трудимо свом снагом да покренемо наш клуб поново. Направили смо више радних акција којима смо оспособили просторије клуба, уредили свлачионице које су биле јако запуштене, као и терен. Тиме смо обезбедили минималне почетне услове за тренирање, а циљ нам је да се опет такмичимо -рекао је Драган Јевтић.

Нови Сад, 9. август 2017. године