Čitaj mi

PODRŠKA GRADA KLUBU „DINAMO“ IZ BUDISAVE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin posetio je Fudbalski klub „Dinamo“ iz Budisave koji ima višedecenijsku tradiciju i tom prilikom razgovarao sa upravom i igračima, kao i sa predstavnicima Gradskog fudbalskog saveza.

- Gradska uprava za sport i omladinu vodi računa o svim sportovima podjednako, kao i o funkcionisanju sportskih klubova i udruženja na celoj teritoriji grada. Mi prema datim mogućnostima, ulažemo raspoloživa sredstva, a nastojimo da pored godišnjih izdvajanja, pomognemo i kroz doniranje opreme. To je i sada slučaj u Budisavi, gde zajedno sa Gradskim fudbalskim savezom uručujemo fudbalske lopte, ali je važno napomenuti da je to tek početak i mali deo onoga što će ovaj klub dobiti dalјim nizanjem uspeha. Već do kraja ove godine ćemo se potruditi da obezbedimo još akcija koje se tiču nabavke kopački, lopti i dresova, kao i sredstava neophodnih za funkcionisanje jednog fudbalskog kluba. Naš cilј je da razvijamo sport na teritoriji celog grada i da privučemo što veći broj dece da se bave sportskim aktivnostima – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Potpredsednik Fudbalskog saveza grada Novog Sada Denis Malešević rekao je da je ovo jedna u nizu akcija koju Savez sprovodi zajedno sa Gradom, a sve u cilјu pomaganja klubovima radi pobolјšanja uslova rada.

- Težićemo da svim, uslovno rečeno, manjim klubovima u gradu pomognemo obezbeđivanjem bolјih uslova za rad i opreme – rekao je Denis Malešević i dodao da će uskoro početi da radi dugo najavlјivani Fudbalski centar u Novom Sadu koji će biti na raspolaganju svim fudbalskim klubovima sa teritorije grada.

Predsednik Fudbalskog kluba „Dinamo“ iz Budisave Dragan Jevtić rekao je da su nakon dve godine, koliko klub nije funkcionisao, fudbalski veterani iz tog mesta preduzeli akciju oživlјavanja Kluba.

- Mnogo nam znači svaka vrsta pomoći, jer se trudimo svom snagom da pokrenemo naš klub ponovo. Napravili smo više radnih akcija kojima smo osposobili prostorije kluba, uredili svlačionice koje su bile jako zapuštene, kao i teren. Time smo obezbedili minimalne početne uslove za treniranje, a cilј nam je da se opet takmičimo -rekao je Dragan Jevtić.

Novi Sad, 9. avgust 2017. godine