Читај ми

ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИЋИ ДЕЦИ КОРИСНИКА НАРОДНЕ КУХИЊЕ

Члан Градског већа за социјалну и дечју заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић и помоћница градоначелника Љиљана Коковић посетили је објекат Народне кухиње у Футошкој улици и том приликом заједно са волонтерима Црвеног крста Града Новог Сада уручили новогодишње пакетиће деци корисника Народне кухиње.

- Традиционалном акцијом  „Један пакетић - много љубави“  Градска управа за социјалну и дечију заштиту је и ове године обезбедила пакетиће за децу корисника Народне кухиње како би им улепшала предстојеће празнике. Град Нови Сад издваја средства за бројне програме социјалне заштите који имају за циљ ублажавање сиромаштва, а један од њих су свакако и новогодишњи пакетићи за које је Градска управа обезбедила средства у износу од 1,3 милиона динара - рекао је Тихомир Николић.

Секретар Црвеног крста Драган Лазић је рекао да акција „Један пакетић-много љубави“ траје дуги низ година с циљем да се помогне социјално угроженим категоријама становништва.

- Црвени крст Новог Сада је, у оквиру акције „Један пакетић-много љубави”, у сарадњи са Градском управом за социјалну и дечију заштиту набавио 1000 новогодишњих пакетића. Захваљујући многобројним донаторима који на овај начин показују своју племенитост, солидарност и хуманост обезбеђено je још 300 новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица - рекао је Драган Лазић и додао да је у објектима Народне кухиње подељено 140 новогодишњих пакетића.

Нови Сад, 28. децембар 2017. године