Čitaj mi

PODELjENI PAKETIĆI DECI KORISNIKA NARODNE KUHINјE

Član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i pomoćnica gradonačelnika Ljilјana Koković posetili je objekat Narodne kuhinje u Futoškoj ulici i tom prilikom zajedno sa volonterima Crvenog krsta Grada Novog Sada uručili novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje.

- Tradicionalnom akcijom  „Jedan paketić - mnogo lјubavi“  Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu je i ove godine obezbedila paketiće za decu korisnika Narodne kuhinje kako bi im ulepšala predstojeće praznike. Grad Novi Sad izdvaja sredstva za brojne programe socijalne zaštite koji imaju za cilј ublažavanje siromaštva, a jedan od njih su svakako i novogodišnji paketići za koje je Gradska uprava obezbedila sredstva u iznosu od 1,3 miliona dinara - rekao je Tihomir Nikolić.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić je rekao da akcija „Jedan paketić-mnogo lјubavi“ traje dugi niz godina s cilјem da se pomogne socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

- Crveni krst Novog Sada je, u okviru akcije „Jedan paketić-mnogo lјubavi”, u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu nabavio 1000 novogodišnjih paketića. Zahvalјujući mnogobrojnim donatorima koji na ovaj način pokazuju svoju plemenitost, solidarnost i humanost obezbeđeno je još 300 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica - rekao je Dragan Lazić i dodao da je u objektima Narodne kuhinje podelјeno 140 novogodišnjih paketića.

Novi Sad, 28. decembar 2017. godine