Читај ми

ПОДЕЉЕНИ БАДЊАЦИ НОВОСАЂАНИМА НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствоваo je подели бесплатних бадњака грађанима коју je и ове године организoвало Јавно предузеће „Национални парк Фрушка гора“ .

- Ово је леп дан за све православне хришћане, и захваљујемо се ЈП „Национални парк Фрушка гора“ на донацији бадњака које заједно поклањамо грађанима. На тај начин показујемо да бринемо о традицији, духовности, о онима који нису у прилици да себи приуште бадњаке, али и да сачувамо дрвеће од бесправне сече – нагласио је Вања Вученовић и пожелео срећан Бадњи дан и Божић свим грађанима који славе.

Директор ЈП „Национални парк Фрушка гора“ Радован Дурутовић такође је упутио честитке грађанима поводом божићних празника и истакао да овом традиционалном акцијом желе да припреме људе за Божић.

- То чинимо најпре из племенитих разлога, али и из превентивних, како људи не би уништавали младице, нарушавајући тако биодиверзитет Фрушке горе. Наше екипе су од јутрос на терену и покушавамо да спречимо нелегалну и непланску сечу колико год је могуће и надам се да ћемо успети у томе – истакао је Радован Дурутовић.

ЈП „Национални парк Фрушка гора“ ове године обезбедило је 10 000 бадњака, од тога Новом Саду је намењено 2000, а остатак ће бити подељен грађанима из осам општина које гравитирају Фрушкој гори.

Бадњаци су раније припремљени у оквиру редовног газдовања храстовим шумама, тако да се на овај начин сузбија бесправна сеча младих храстових изданака, која наноси велику штету шумама Националног парка.

Нови Сад, 6. јануар 2016. године