Читај ми

ПОЧИЊУ РАДИОНИЦЕ О ПРАВИЛНОМ ИЗРАЖАВАЊУ ЗА НОВОСАДСКЕ УЧЕНИКЕ

Прва радионица о правилном изражавању под називом „Проговори да видим ко си“, намењена ученицима новосадских основних и средњих школа одржана је данас, у Архиву Града Новог Сада. Радионице организује Удружење „Изражајност“, под покровитељством Града Новог Сада, а присутне полазнике је, том приликом поздравио начелник Градске управе за образовање Радован Koвачевић.

-Ми смо препознали значај семинара о усменом изражавању који се реализује у оквиру националног пројекта „Негујмо српски језик“, а намењен је запосленима у школама. Сматрали смо да такву обуку треба да прођу и ученици, јер управо они у комуникацији највише користе стране речи и пречице, те смо определили средства како би пројектом било обухваћено и 300 ученика основних и средњих школа из нашег града - изјавио је Радован Koвачевић.

У оквиру семинара, на теме правилног изражавања, дикције, вербалне и невербалне комуникације ученицима ће говорити комуниколог Слободан Роксандић, глумци Милан Босиљчић и Марко Миловановић и универзитетски професор технике гласа др Агота Виткаи Кучера. Према речима оснивача Удружења "Изражајност" Милана Босиљчића циљ радионица је да се млади подстакну да користе више речи, да се јасније изразе и да се култура њиховог говора подигне ни виши ниво.

Нови Сад, 5. новембар 2021. године