Čitaj mi

POČINJU RADIONICE O PRAVILNOM IZRAŽAVANJU ZA NOVOSADSKE UČENIKE

Prva radionica o pravilnom izražavanju pod nazivom „Progovori da vidim ko si“, namenjena učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola održana je danas, u Arhivu Grada Novog Sada. Radionice organizuje Udruženje „Izražajnost“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, a prisutne polaznike je, tom prilikom pozdravio načelnik Gradske uprave za obrazovanje Radovan Kovačević.

-Mi smo prepoznali značaj seminara o usmenom izražavanju koji se realizuje u okviru nacionalnog projekta „Negujmo srpski jezik“, a namenjen je zaposlenima u školama. Smatrali smo da takvu obuku treba da prođu i učenici, jer upravo oni u komunikaciji najviše koriste strane reči i prečice, te smo opredelili sredstva kako bi projektom bilo obuhvaćeno i 300 učenika osnovnih i srednjih škola iz našeg grada - izjavio je Radovan Kovačević.

U okviru seminara, na teme pravilnog izražavanja, dikcije, verbalne i neverbalne komunikacije učenicima će govoriti komunikolog Slobodan Roksandić, glumci Milan Bosiljčić i Marko Milovanović i univerzitetski profesor tehnike glasa dr Agota Vitkai Kučera. Prema rečima osnivača Udruženja "Izražajnost" Milana Bosiljčića cilj radionica je da se mladi podstaknu da koriste više reči, da se jasnije izraze i da se kultura njihovog govora podigne ni viši nivo.

Novi Sad, 5. novembar 2021. godine