Читај ми

ПОЧИЊЕ ДЕВЕТО ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА КОШАРКАШКЕ ВЕТЕРАНЕ

Девето европско првенство за кошаркашке ветеране биће одржано у Новом Саду од 25. јуна до 3. јула у организацији Светске кошаркашке асоцијације за ветеране - FIMBA и уз подршку Града Новог Сада. Тим поводом одржана је конференција за новинаре на којој су говорили шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић и председник Организационог одбора „9th FIMBA European Maxibasketball Championship Novi Sad 2016“ Миодраг Хаџибабић.

-Поносни смо што је Нови Сад домаћин још једног великог спортског првенства јер смо тиме показали да смо изузетно успешни домаћини у организацији многих такмичења. У наш град ће током трајања кошаркашког првенства доћи преко 1.500 такмичара из 22 земље, што ће омогућити и сјајно позиционирање града на туристичкој мапи овог дела Европе. Наравно,  неће бити занемарљив ни финансијски ефекат, пошто ће се реализовати преко 15.000 ноћења – рекао је Александар Петровић.

Председник Организационог одбора турнира Миодраг Хаџибабић захвалио је на указаном поверењу челницима FIMBE као и Граду Новом Саду и великој подршци којом је омогућено организовање такмичења.

-На такмичењу ће учествовати 97 екипа из 22 земље, а за девет такмичарских дана  биће одиграно 300 утакмица на шест терена и то у малој и великој сали СПЕНС-а као  и на терену Ђачког игралишта. Омогућен је и директан пренос утакмица са четири терена путем нашег званичног сајта www.maxibasketballnovisad2016.com. Посебну пажњу смо посветили безбедности и здрављу такмичара с обзиром на то да ветеренска кошарка не спада у професионалну дисциплину. Без обзира на пласман екипа, крајњи циљ нам је да такмичари добро упознају Нови Сад и понесу лепе утиске кући- рекао је Миодраг Хаџибабић.

Председник Светске кошаркашке асоцијације за ветеране Рубен Родригез Ламас је изразио задовољство због одржавања овог првенства у Србији.

-Србија је земља која је постигла изузетне успехе и резултате у кошарци, а осим тога  учесници турнира изразили су жељу да посете Србију. То је разлог што ове године имамо чак две репрезентације из Јужне Америке. Континуитет у бављењу спортом је изузетно значајан, а ово такмичење управо то и показује у пракси- закључио је Рубен Родригез Ламас.

Нови Сад, 24. јун 2016. године