Čitaj mi

POČINJE DEVETO EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠKE VETERANE

Deveto evropsko prvenstvo za košarkaške veterane biće održano u Novom Sadu od 25. juna do 3. jula u organizaciji Svetske košarkaške asocijacije za veterane - FIMBA i uz podršku Grada Novog Sada. Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili  šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i predsednik Organizacionog odbora „9th FIMBA European Maxibasketball Championship Novi Sad 2016“ Miodrag Hadžibabić.

-Ponosni smo što je Novi Sad domaćin još jednog velikog sportskog prvenstva jer smo time pokazali da smo izuzetno uspešni domaćini u organizaciji mnogih takmičenja. U naš grad će tokom trajanja košarkaškog prvenstva doći preko 1.500 takmičara iz 22 zemlјe, što će omogućiti i sjajno pozicioniranje grada na turističkoj mapi ovog dela Evrope. Naravno,  neće biti zanemarlјiv ni finansijski efekat, pošto će se realizovati preko 15.000 noćenja– rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednik Organizacionog odbora turnira Miodrag Hadžibabić zahvalio je na ukazanom poverenju čelnicima FIMBE kao i Gradu Novom Sadu i velikoj podršci kojom je omogućeno organizovanje takmičenja.

-Na takmičenju će učestvovati 97 ekipa iz 22 zemlјe, a za devet takmičarskih dana  biće odigrano 300 utakmica na šest terena i to u maloj i velikoj sali SPENS-a kao  i na terenu Đačkog igrališta. Omogućen je i direktan prenos utakmica sa četiri terena putem našeg zvaničnog sajta www.maxibasketballnovisad2016.com. Posebnu pažnju smo posvetili bezbednosti i zdravlјu takmičara s obzirom na to da veterenska košarka ne spada u profesionalnu disciplinu. Bez obzira na plasman ekipa, krajnji cilј nam je da takmičari dobro upoznaju Novi Sad i ponesu lepe utiske kući- rekao je Miodrag Hadžibabić.

Predsednik Svetske košarkaške asocijacije za veterane Ruben Rodrigez Lamas je izrazio zadovolјstvo zbog održavanja ovog prvenstva u Srbiji.

-Srbija je zemlјa koja je postigla izuzetne uspehe i rezultate u košarci, a osim toga  učesnici turnira izrazili su želјu da posete Srbiju. To je razlog što ove godine imamo čak dve reprezentacije iz Južne Amerike. Kontinuitet u bavlјenju sportom je izuzetno značajan, a ovo takmičenje upravo to i pokazuje u praksi- zaključio je Ruben Rodrigez Lamas.

Novi Sad, 24. jun 2016. godine