Читај ми

ПОЧЕО САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У НОВОМ САДУ

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић и члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић присуствовали су отварању Сајма за пензионере, који ће бити одржан 24. и 25. маја у aули Новосадског сајма. Поред бројних излагача који ће представити своје производе, на Сајму ће посетиоци моћи да провере здравствено стање, да се информишу о правилној исхрани и како да испуне своје слободно време, да учествују у забавним радионицама и наградним играма, освоје вредне поклоне и бројне попусте.

- Радујемо се што постоји велико интересовање излагача и посетилаца за учешће у овом Сајму. Наши пензионери су најзаслужнији грађани јер су градили и стварали ово друштво и наша је обавеза да наставимо њиховим путем и обезбедимо бољу будућност за све нас. Град Нови Сад континуирано ради на унапређењу мера и услуга које су намењене нашим најстаријим суграђанима у циљу омогућивања услова за активно старење које подразумева борбу против социјалне искључености и промоцију здравог стила живота. Клубови за старије, Дневни боравак, организовани одласци у бање на излете, на море, помоћ и нега у кући, само су део услуга које финансира Град за пензионере - нагласила је Љиљана Коковић.

Министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић рекао је да 1 700 000 пензионера заслужују, као верни клијенти и потрошачи, да имају попусте и повољности у трговинским ланцима и другим услужним делатностима.

- Пензије су у Србији редовне и сигурне. Наш идеал је да раст плата прати раст пензија, а нове предложене формуле начина усклађивања пензија иду у том правцу. Председник Републике Србије Александар Вучић има став да, када год државни буџет то дозволи, морамо помоћи пензионерима, поготово онима са најнижим примањима. Очекујем да до краја ове године пензионери Србије поново могу да рачунају на једну једнократну помоћ, независно од новог усклађивања пензија, и то ће бити права брига државе за кориснике пензија – истакао је Кркобабић.

На Сајму се представља више од 60 излагача, међу којима су државне и градске институције, удружења, медицинске установе, домаће и стране компаније које пружају услуге старијима и промовишу активно старење на пољу здравља, исхране, рекреације, дружења и забаве. Улаз је и овога пута бесплатан, а Генерални спонзор манифестације је Банка Поштанска штедионица, док је партнер Сајма Пошта Србије.

Нови Сад, 24. мај 2019. године