Čitaj mi

POČEO SAJAM ZA PENZIONERE U NOVOM SADU

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić prisustvovali su otvaranju Sajma za penzionere, koji će biti održan 24. i 25. maja u auli Novosadskog sajma. Pored brojnih izlagača koji će predstaviti svoje proizvode, na Sajmu će posetioci moći da provere zdravstveno stanje, da se informišu o pravilnoj ishrani i kako da ispune svoje slobodno vreme, da učestvuju u zabavnim radionicama i nagradnim igrama, osvoje vredne poklone i brojne popuste.

- Radujemo se što postoji veliko interesovanje izlagača i posetilaca za učešće u ovom Sajmu. Naši penzioneri su najzaslužniji građani jer su gradili i stvarali ovo društvo i naša je obaveza da nastavimo njihovim putem i obezbedimo bolјu budućnost za sve nas. Grad Novi Sad kontinuirano radi na unapređenju mera i usluga koje su namenjene našim najstarijim sugrađanima u cilјu omogućivanja uslova za aktivno starenje koje podrazumeva borbu protiv socijalne isklјučenosti i promociju zdravog stila života. Klubovi za starije, Dnevni boravak, organizovani odlasci u banje na izlete, na more, pomoć i nega u kući, samo su deo usluga koje finansira Grad za penzionere - naglasila je Ljilјana Koković.

Ministar bez portfelјa zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić rekao je da 1 700 000 penzionera zaslužuju, kao verni klijenti i potrošači, da imaju popuste i povolјnosti u trgovinskim lancima i drugim uslužnim delatnostima.

- Penzije su u Srbiji redovne i sigurne. Naš ideal je da rast plata prati rast penzija, a nove predložene formule načina usklađivanja penzija idu u tom pravcu. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ima stav da, kada god državni budžet to dozvoli, moramo pomoći penzionerima, pogotovo onima sa najnižim primanjima. Očekujem da do kraja ove godine penzioneri Srbije ponovo mogu da računaju na jednu jednokratnu pomoć, nezavisno od novog usklađivanja penzija, i to će biti prava briga države za korisnike penzija – istakao je Krkobabić.

Na Sajmu se predstavlјa više od 60 izlagača, među kojima su državne i gradske institucije, udruženja, medicinske ustanove, domaće i strane kompanije koje pružaju usluge starijima i promovišu aktivno starenje na polјu zdravlјa, ishrane, rekreacije, druženja i zabave. Ulaz je i ovoga puta besplatan, a Generalni sponzor manifestacije je Banka Poštanska štedionica, dok je partner Sajma Pošta Srbije.

Novi Sad, 24. maj 2019. godine