Читај ми

ПОЧЕО САЈАМ СПОРТА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно jе са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином присуствоваo церемонији свечаног отварања Сајма спорта.

- Трећи пут по реду Град Нови Сад је са партнерима организовао једну од највеселијих, најразигранијих сајамских манифестација на Новосадском сајму, а то је Сајам спорта који је посвећен како професионалном, тако и аматерском спорту. Они који посете ову сајамску манифестацију, моћи ће да се упознају са бројним клубовима и спортским асоцијацијама, да се опробају у различитим дисциплинама, па чак и да упознају неке од врхунских спортиста. Хвала нашим врсним спортистима који су данас овде, а који су на најбољи могући начин представљали нашу државу на највећим европским и светским такмичењима. Њихово присуство је леп гест и подстрек за најмлађе, да виде и упознају своје узоре. Наравно, не могу сви да буду репрезентативци или врхунски спортисти, али је важно да бављење спортом буде првенствено вођено тежњом за формирањем здравог тела и духа, као и ради изградње карактера и система вредности, и то још од најранијег узраста. Верујем да ћемо ускоро морати да ширимо просторне капацитете Сајма спорта, јер имамо све више учесника, првенствено деце, али и више улагати у аматерски и школски спорт. Трудићемо се и даље да у Новом Саду, Омладинској престоници Европе, једнаку пажњу посвећујемо улагању у врхунски спорт, као и у рекреативно бављење спортом - рекао је градоначелник Милош Вучевић и након обиласка Хале 2 и Хале 3 позвао све да посете овај сајам који нуди велики број садржаја.

Отварању манифестације су присуствовали и Борислава Перић-Ранковић и Нада Матић које су носиоци Златне и Сребрне медаље са Европског првенства стонотенисера са инвалидитетом, Слободан Бошкан, Владимир Батез, као и многи други еминентни спортисти. Градоначелник Вучевић се том приликом сусрео и са селектором одбојкашке репрезентације Слободаном Ковачем, који је на недавно завршеном Европском првенству тим Србије довео до златне медаље. У оквиру свечаности наступили су и „Master Dance Studio“, чланови Соколског друштва, а симболично је одиграна и партија стоног тениса између градоначелника, директора Сајма Слободана Цветковића и репрезентативки.

Нови Сад, 3. октобар 2019. године