Čitaj mi

POČEO SAJAM SPORTA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao ceremoniji svečanog otvaranja Sajma sporta.

- Treći put po redu Grad Novi Sad je sa partnerima organizovao jednu od najveselijih, najrazigranijih sajamskih manifestacija na Novosadskom sajmu, a to je Sajam sporta koji je posvećen kako profesionalnom, tako i amaterskom sportu. Oni koji posete ovu sajamsku manifestaciju, moći će da se upoznaju sa brojnim klubovima i sportskim asocijacijama, da se oprobaju u različitim disciplinama, pa čak i da upoznaju neke od vrhunskih sportista. Hvala našim vrsnim sportistima koji su danas ovde, a koji su na najbolјi mogući način predstavlјali našu državu na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima. Nјihovo prisustvo je lep gest i podstrek za najmlađe, da vide i upoznaju svoje uzore. Naravno, ne mogu svi da budu reprezentativci ili vrhunski sportisti, ali je važno da bavlјenje sportom bude prvenstveno vođeno težnjom za formiranjem zdravog tela i duha, kao i radi izgradnje karaktera i sistema vrednosti, i to još od najranijeg uzrasta. Verujem da ćemo uskoro morati da širimo prostorne kapacitete Sajma sporta, jer imamo sve više učesnika, prvenstveno dece, ali i više ulagati u amaterski i školski sport. Trudićemo se i dalјe da u Novom Sadu, Omladinskoj prestonici Evrope, jednaku pažnju posvećujemo ulaganju u vrhunski sport, kao i u rekreativno bavlјenje sportom - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i nakon obilaska Hale 2 i Hale 3 pozvao sve da posete ovaj sajam koji nudi veliki broj sadržaja.

Otvaranju manifestacije su prisustvovali i Borislava Perić-Ranković i Nada Matić koje su nosioci Zlatne i Srebrne medalјe sa Evropskog prvenstva stonotenisera sa invaliditetom, Slobodan Boškan, Vladimir Batez, kao i mnogi drugi eminentni sportisti. Gradonačelnik Vučević se tom prilikom susreo i sa selektorom odbojkaške reprezentacije Slobodanom Kovačem, koji je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu tim Srbije doveo do zlatne medalјe. U okviru svečanosti nastupili su i „Master Dance Studio“, članovi Sokolskog društva, a simbolično je odigrana i partija stonog tenisa između gradonačelnika, direktora Sajma Slobodana Cvetkovića i reprezentativki.

Novi Sad, 3. oktobar 2019. godine