Читај ми

ПОЧЕО МЕМОРИЈАЛ ВЕЛИКАНА У ЧАСТ ОДБОЈКАШКИХ ЛЕГЕНДИ

И ове године, уочи почетка нове сезоне, Одбојкашки клуб „Војводина“ окупиће у малој сали Спенса спортске пријатеље и игром на терену евоцирати успомене на одбојкашке легенде Жарка Петровића и Радована Дабића. Турнир „Меморијал великана“ биће одигран тринаести пут, а од 30. септембра до 2. октобра снаге ће одмерити словеначки ACH Volley, грчки PAOK, бугарски Левски и, наравно, домаћин Војводина.

Отварању Турнира присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин који је том приликом нагласио да је пред публиком одличан спортски догађај на којем ће бити представљена врхунска одбојка.

- Турнир има посебну вредност, јер се организује у част некадашњих звезда одбојке које неће никада бити заборављене, као ни њихов допринос спорту. Драго ми је што су дошле тако квалитетне екипе из различитх земаља и треба да будемо поносни на то што увек покажемо да се у Новом Саду могу успешно одржати међународне спортске приредбе на највишем нивоу. Град подржава одбојку и радујемо се свим успесима ОК „Војводина“. Ова градска администрација препознала је спорт као важан део живота и континуирано улажемо у инфраструктуру, те подстичемо младе да се баве физичком активношћу. Свим учесницима Турнира желим срећу, а нашим гостима да лепо проведу време у Новом Саду – истакао је Огњен Цвјетићанин.

Након свечаног отварања Турнира уследила је утакмица између „Војводине“ и „Левског“, а детаљне информације о програму Турнира доступне су на следећем линку https://okvojvodina.org/2022/09/28/od-petka-do-nedelje-memorijal-velikana/

Нови Сад, 30. октобар 2022. године