Čitaj mi

POČEO MEMORIJAL VELIКANA U ČAST ODBOJКAŠКIH LEGENDI

I ove godine, uoči početka nove sezone, Odbojkaški klub „Vojvodina“ okupiće u maloj sali Spensa sportske prijatelje i igrom na terenu evocirati uspomene na odbojkaške legende Žarka Petrovića i Radovana Dabića. Turnir „Memorijal velikana“ biće odigran trinaesti put, a od 30. septembra do 2. oktobra snage će odmeriti slovenački ACH Volley, grčki PAOК, bugarski Levski i, naravno, domaćin Vojvodina.

Otvaranju Turnira prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je tom prilikom naglasio da je pred publikom odličan sportski događaj na kojem će biti predstavljena vrhunska odbojka.

- Turnir ima posebnu vrednost, jer se organizuje u čast nekadašnjih zvezda odbojke koje neće nikada biti zaboravljene, kao ni njihov doprinos sportu. Drago mi je što su došle tako kvalitetne ekipe iz različith zemalja i treba da budemo ponosni na to što uvek pokažemo da se u Novom Sadu mogu uspešno održati međunarodne sportske priredbe na najvišem nivou. Grad podržava odbojku i radujemo se svim uspesima OК „Vojvodina“. Ova gradska administracija prepoznala je sport kao važan deo života i kontinuirano ulažemo u infrastrukturu, te podstičemo mlade da se bave fizičkom aktivnošću. Svim učesnicima Turnira želim sreću, a našim gostima da lepo provedu vreme u Novom Sadu – istakao je Ognjen Cvjetićanin.

Nakon svečanog otvaranja Turnira usledila je utakmica između „Vojvodine“ i „Levskog“, a detaljne informacije o programu Turnira dostupne su na sledećem linku https://okvojvodina.org/2022/09/28/od-petka-do-nedelje-memorijal-velikana/

Novi Sad, 30. oktobar 2022. godine