Читај ми

ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО ТУРНИР „ВОЈВОДИНА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвејтићанин присуствовао је свечаном отварању другог Међународног џудо турнира „Војводина“ у спортској хали Основне школе „Јожеф Атила“. Тај турнир, у конкуренцији полетараца, млађих и старијих пионира, организује џудо клуб ''Војводина'' из Новог Сада.

- Градска управа за спорт и омладину други пут за редом је подржала ово џудо такмичење,. Велико је задовољство видети сву ову децу из разних градова и места, како се лепо друже док очекују међусобна надметања. То показује да се бројни дечаци и девојчице баве спортом и да воде здрав и активан живот од најмлађег доба, иако им се свакодневно сервирају други садржаји невезани за спортску рекреацију. То је прави показатељ да имамо здраву и спортски освешћену омладину и да увек треба да се трудимо да их подстичемо и усмеравамо на прави пут. Град Нови Сад ће увек настојати да одваја средства за такмичења коју су овако добро организована и која имају међународни карактер, тако да се глас о нама као добрим домаћинима шири и ван граница наше земље - рекао је Огњен Цвјетићанин и пожелео такмичарима спортску срећу.

На овогодишњем турниру учествује око 300 такмичара из 28 клубова из Србије и региона, а према речима организатора Игора Пејчића, реч је о турниру за најмлађе такмичаре које је одмах након прве године одржавања уврштено у званична такмичења Џудо савеза Србије и које је сада дефиниитивно прерасло у традиционалну спортску манифестацију Града Новог Сада.

Нови Сад, 26. новембар 2016. године