Čitaj mi

POČEO MEĐUNARODNI DžUDO TURNIR „VOJVODINA“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvejtićanin prisustvovao je svečanom otvaranju drugog Međunarodnog džudo turnira „Vojvodina“ u sportskoj hali Osnovne škole „Jožef Atila“. Taj turnir, u konkurenciji poletaraca, mlađih i starijih pionira, organizuje džudo klub ''Vojvodina'' iz Novog Sada.

- Gradska uprava za sport i omladinu drugi put za redom je podržala ovo džudo takmičenje. Veliko je zadovoljstvo videti svu ovu decu iz raznih gradova i mesta, kako se lepo druže dok očekuju međusobna nadmetanja. To pokazuje da se brojni dečaci i devojčice bave sportom i da vode zdrav i aktivan život od najmlađeg doba, iako im se svakodnevno serviraju drugi sadržaji nevezani za sportsku rekreaciju. To je pravi pokazatelj da imamo zdravu i sportski osvešćenu omladinu i da uvek treba da se trudimo da ih podstičemo i usmeravamo na pravi put. Grad Novi Sad će uvek nastojati da odvaja sredstva za takmičenja koju su ovako dobro organizovana i koja imaju međunarodni karakter, tako da se glas o nama kao dobrim domaćinima širi i van granica naše zemlje - rekao je Ognjen Cvjetićanin i poželeo takmičarima sportsku sreću.

Na ovogodišnjem turniru učestvuje oko 300 takmičara iz 28 klubova iz Srbije i regiona, a prema rečima organizatora Igora Pejčića, reč je o turniru za najmlađe takmičare koje je odmah nakon prve godine održavanja uvršteno u zvanična takmičenja Džudo saveza Srbije i koje je sada definiitivno preraslo u tradicionalnu sportsku manifestaciju Grada Novog Sada.

Novi Sad, 26. novembar 2016. godine