Читај ми

ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ СЕМИНАР СТУДЕНАТА ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ

Шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада проф. др Маријана Дукић Мијатовић присуствовала је Свечаном отварању Међународног стручног семинара студената електротехнике који организује Удружење студената електротехнике Европе.

- Комуникација и информација су термини који доминирају савременим пословањем али и животом у најширем смислу, и зато је и овај скуп студената електротехнике догађај који Град подржава и промовише. Град је препознао потенцијал којим располаже када је реч о ИТ сектору, и активно ради на подстицању његовог развоја. Томе сведочи и пројекат Пословног инкубатора који се показао одличним и постао расадник компанија које су оријентисане на модерне технологије – истакла је проф. др Маријана Дукић Мијатовић.

Током свечаног отварања манифестације студентима су се обратили и декан Факултета техничких наука Раде Дорословачки, представник Удружења студената електротехнике Европе Душан Милошчин и представник Execom – CEO компаније, која је покровитељ семинара, Бојан Ковач.

- Овај пројекат води једна од наших најуспешнијих студентских организација, и поносни смо на наше студенте. Факултет техничких наука је чувен у свету по конгресима који се сваке године одржавају – рекао је декан Факултета техничких наука Раде Дорословачки.

Семинар се од 26. октобра до 2. новембра одржава на Универзитету у Новом Саду, а студенти имају прилику да унапреде знања из области програмирања у Андроид оперативном систему. Један од пројеката који ће се развијати је и прилагођавање сајта Града Новог Сада за Aндроид апликацију на паметним телефонима и таблет рачунарима.

Нови Сад, 27. октобар 2014. године