Čitaj mi

POČEO MEĐUNARODNI SEMINAR STUDENATA ELEKTROTEHNIKE

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada prof. dr Marijana Dukić Mijatović prisustvovala je Svečanom otvaranju Međunarodnog stručnog seminara studenata elektrotehnike koji organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope.

- Komunikacija i informacija su termini koji dominiraju savremenim poslovanjem ali i životom u najširem smislu, i zato je i ovaj skup studenata elektrotehnike događaj koji Grad podržava i promoviše. Grad je prepoznao potencijal kojim raspolaže kada je reč o IT sektoru, i aktivno radi na podsticanju njegovog razvoja. Tome svedoči i projekat Poslovnog inkubatora koji se pokazao odličnim i postao rasadnik kompanija koje su orijentisane na moderne tehnologije – istakla je prof. dr Marijana Dukić Mijatović.

Tokom svečanog otvaranja manifestacije studentima su se obratili i dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački, predstavnik Udruženja studenata elektrotehnike Evrope Dušan Miloščin i predstavnik Execom – CEO kompanije, koja je pokrovitelj seminara, Bojan Kovač.

- Ovaj projekat vodi jedna od naših najuspešnijih studentskih organizacija, i ponosni smo na naše studente. Fakultet tehničkih nauka je čuven u svetu po kongresima koji se svake godine održavaju – rekao je dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački.

Seminar se od 26. oktobra do 2. novembra održava na Univerzitetu u Novom Sadu, a studenti imaju priliku da unaprede znanja iz oblasti programiranja u Android operativnom sistemu. Jedan od projekata koji će se razvijati je i prilagođavanje sajta Grada Novog Sada za Android aplikaciju na pametnim telefonima i tablet računarima.

Novi Sad, 27. oktobar 2014. godine