Читај ми

ПОЧЕО 34. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МИТИНГ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар отворио је 34. Међународни пливачки митинг "Нови Сад 2013" који организује Пливачки клуб "Војводина" и том приликом уручио плакете најбољим пливачима, по категоријама у сезони 2012 / 2013.

- Овај митинг се организује 34. пут и то је јасан показатељ да је постао традиција у нашем граду, а сама чињеница да се овде такмичи 280 учесника из 7 држава довољно говори о његовом значају и ван граница наше земље. Град Нови Сад подржава ову манифестацију и надам се да ће она привући и наше младе суграђане да се баве пливањем, јер је тај базични спорт изузетно важан за њихов развој – изјавио је Предраг Свилар.

У дводневном такмичењу учествују пливачи из 27 клубова из Босне и Херцеговине, Бугарске, Мађарске, Македоније, Словеније, Црне Горе и Србије. Након свечаног отварања почео је квалификациони део такмичења, док је финални планиран за други дан митинга, када ће бити проглашени најбољи пливачи у пионирској и кадетској категорији као и најбољи у  омладинској и сениорској категорији. По први пут, сви заинтересовани имаће прилику да прате такмичења и преко званичног сајта Пливачког клуба "Војводина".

Нови Сад, 16. новембар 2013. године