Čitaj mi

POČEO 34. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je 34. Međunarodni plivački miting "Novi Sad 2013" koji organizuje Plivački klub "Vojvodina" i tom prilikom uručio plakete najboljim plivačima, po kategorijama u sezoni 2012 / 2013.

- Ovaj miting se organizuje 34. put i to je jasan pokazatelj da je postao tradicija u našem gradu, a sama činjenica da se ovde takmiči 280 učesnika iz 7 država dovoljno govori o njegovom značaju i van granica naše zemlje. Grad Novi Sad podržava ovu manifestaciju i nadam se da će ona privući i naše mlade sugrađane da se bave plivanjem, jer je taj bazični sport izuzetno važan za njihov razvoj – izjavio je Predrag Svilar.

U dvodnevnom takmičenju učestvuju plivači iz 27 klubova iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Srbije. Nakon svečanog otvaranja počeo je kvalifikacioni deo takmičenja, dok je finalni planiran za drugi dan mitinga, kada će biti proglašeni najbolji plivači u pionirskoj i kadetskoj kategoriji kao i najbolji u  omladinskoj i seniorskoj kategoriji. Po prvi put, svi zainteresovani imaće priliku da prate takmičenja i preko zvaničnog sajta Plivačkog kluba "Vojvodina".

Novi Sad, 16. novembar 2013. godine