Читај ми

ПОЧЕО 27. НОВОСАДСКИ МАРАТОН

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин поздравио је учеснике на старту традиционалног Новосадског маратона који се ове године одржава по 27. пут.

- Веома ми је драго што на Новосадски маратон који се се налази на листи Светске атлетске федерације, поред тркача из земље и иностранства, у великом броју долазе и наши суграђани различитог узраста и физичке спремности. Град препознаје значај те традиционалне манифестације која промовише спорт, здрав живот и на најлепши начин представља Нови Сад и зато, заједно са својим јавним предузећима помаже организаторима у успешној реализацији маратона -изјавио је Огњен Цвјетићанин.

На тркама маратона учествује преко хиљаду такмичара, међу којима је око 100 маратонаца из 17 земаља региона, Европе и света. Организатори су истакли да се ове године такмиче и бројни припадници Министарства унутрашњих послова, али и Војске Србије, међу којима је и начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба бригадни генерал Жељко Петровић.

Траса Новосадског маратона креће од Трга слoбoде, иде Улицом Змај Јoвином, Дунавском, Београдским кејом, Кејом Жртава рације, Булеваром цара Лазара, Улицом др Симе Милoшевића, др Зорана Ђинића, др Вељка Петровића, Јиричекoвом, Фрушкoгoрском, Булеваром деспoта Стефана, 1300 каплара, Улицом Иве Андрића и Булеваром цара Лазара, Булеваром Европе и враћа се назад истом трасом.

Поред маратона од 42.195 километра, одржавају се и пропратне трке: штафетни мартон, трка на 33.815 км, трка на 25.435 км, рекративно трчање на 10.548 км, трка грађана на шест километара, трке за основце и средњошколце на 1000 метара, 800 метара, 400 метара, традиционална пузећа трка беба на 4.195 метра, као и трка корњача, која је и заштитни знак маратона.

Нови Сад, 13. октобар 2019. године