Читај ми

ПОЧЕО 17. НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је свечаном отварању 17. Новосадског џез фестивала који организује Културни центар Новог Сада под покровитељством Градске управе за културу.

-Велики значај овог фестивала огледа се у његовом међународном карактеру и он је степеница више у намери да се кандидујемо за Европску престоницу културе 2021. године, и да ту титулу и освојимо. Џез фестивал је свакако један од најважнијих фестивала који смо унели у нашу апликацију за кандидатуру, коју смо предали у Бриселу пре више од месец дана. Новембар је традиционално познат као месец џеза у Новом Саду и наш град тадa постаје центар музике, с обзиром на то да окупља еминентне уметнике из региона и целог света- рекао је Вања Вученовић и додао да ће Град Нови Сад наставити да подржава овај фестивал у настојању да он постане још атрактивнији, а програм фестивала још разноврснији.

Наш прослављени џез музичар Душко Гојковић је свечано отворио тродневну манифестацију, која се овог пута одржава у знаку вокалне џез музике. Прве фестивалске вечери пред препуном салом Српског народног позоришта наступили су Селен Гулун трио из Турске, Душко Гојковић и Биг бенд РТС-а, као и амерички џез пијаниста Џои Калдерацо.

Нови Сад, 13. новембар 2015. године