Čitaj mi

POČEO 17. NOVOSADSKI DŽEZ FESTIVAL

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je svečanom otvaranju 17. Novosadskog džez festivala koji organizuje Kulturni centar Novog Sada pod pokrovitelјstvom Gradske uprave za kulturu.

-Veliki značaj ovog festivala ogleda se u njegovom međunarodnom karakteru i on je stepenica više u nameri da se kandidujemo za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, i da tu titulu i osvojimo. Džez festival je svakako jedan od najvažnijih festivala koji smo uneli u našu aplikaciju za kandidaturu, koju smo predali u Briselu pre više od mesec dana. Novembar je tradicionalno poznat kao mesec džeza u Novom Sadu i naš grad tada postaje centar muzike, s obzirom na to da okuplјa eminentne umetnike iz regiona i celog sveta- rekao je Vanja Vučenović i dodao da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava ovaj festival u nastojanju da on postane još atraktivniji, a program festivala još raznovrsniji.

Naš proslavlјeni džez muzičar Duško Gojković je svečano otvorio trodnevnu manifestaciju, koja se ovog puta održava u znaku vokalne džez muzike. Prve festivalske večeri pred prepunom salom Srpskog narodnog pozorišta nastupili su Selen Gulun trio iz Turske, Duško Gojković i Big bend RTS-a, kao i američki džez pijanista Džoi Kalderaco.

Novi Sad, 13. novembar 2015. godine