Читај ми

ПОЧЕО 11. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У ГИМНАСТИЦИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин отворио је 11. меморијални турнир у гимнастици „Лазар Крстић и Марица Џелатовић“. Такмичење организује Соколско друштво „Војводина“, под покровитељством Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за спорт .

- Град Нови Сад је препознао значај које Соколско друштво „Војводина“, у својој традицији дугој 115 година, има за развој и неговање гимнастичког спорта. Ово удружење је и наше најстарије спортско друштво и његова улога за развој спорта је немерљива. Иако се овогодишњи турнир одвија уз стого поштовање епидемиолошких мера и без публике, он је свакако прилика да спортску јавност подсети на гимнастичку традицију Новог Сада и целе Србије, као и на значај спорта и његову популаризацију- рекао је Огњен Цвјетићанин.

На турниру који је јединствен по томе што окупља све узрасне категорије у мушкој и женској гимнастици учествује 85 такмичара и такмичарки из Србије и Републике Српске, а такмичење се одржава уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Нови Сад, 28. новембар 2020. године