Čitaj mi

POČEO 11. MEMORIJALNI TURNIR U GIMNASTICI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je 11. memorijalni turnir u gimnastici „Lazar Krstić i Marica Dželatović“. Takmičenje organizuje Sokolsko društvo „Vojvodina“, pod pokrovitelјstvom Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport .

- Grad Novi Sad je prepoznao značaj koje Sokolsko društvo „Vojvodina“, u svojoj tradiciji dugoj 115 godina, ima za razvoj i negovanje gimnastičkog sporta. Ovo udruženje je i naše najstarije sportsko društvo i njegova uloga za razvoj sporta je nemerlјiva. Iako se ovogodišnji turnir odvija uz stogo poštovanje epidemioloških mera i bez publike, on je svakako prilika da sportsku javnost podseti na gimnastičku tradiciju Novog Sada i cele Srbije, kao i na značaj sporta i njegovu popularizaciju- rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na turniru koji je jedinstven po tome što okuplјa sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj gimnastici učestvuje 85 takmičara i takmičarki iz Srbije i Republike Srpske, a takmičenje se održava uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Novi Sad, 28. novembar 2020. godine