Читај ми

ПОЧЕО 10. САСТАНАК УДРУЖЕЊА ХИРУРГА ИЗ СРБИЈЕ И РУМУНИЈЕ

Пријемом у Градској кући почео је 10. Састанак Удружења хирурга Румуније и Хируршке секције Српског лекарског друштва који се одржава од 26. до 28. новембра у Новом Саду. Учеснике састанка поздравио је члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и том приликом им пожелео добродошлицу у Нови Сад и успешан рад.

- Овакви сусрети имају велики значај за развој хирургије и мени је драго што наши хирурзи имају одличну сарадњу са колегама из Румуније. Уверен сам да ће размена искуства и упоређивање метода довести до тога да резултати хируршких лечења, како лапароскопски, тако и они на тумору панкреаса и дебелог црева буду унапређени  - изјавио је проф. др Золтан Хорват.

Присутнима су се обратили и државни секретар у Министарству здравља Републике Србије доц. др Ференц Вицко, помоћник директора Клиничког центра Војводине за хирургију проф. др Петар Вулековић, шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић и председник Хируршке секције Српског лекарског друштва проф. др Небојша Станковић.

- У оквиру јубиларног десетог сусрета говорићемо о актуелним темама из области опште хирургије као што су хирургија панкреаса, хирургије дебелог црева, хирургије јетре, кила и многе друге, а биће уприличена и презентација живе хирургије коју ће извести угледни професор из Тел Авива – истакао је проф. др Небојша Станковић.

Састанак Удружења хирурга Румуније и Хируршке секције Српског лекарског друштва организује Клиника за абдоминалну, ендокрину и трансплантациону хирургију Клиничког центра Војводине.

Нови Сад, 26. новембар 2015. године