Čitaj mi

POČEO 10. SASTANAK UDRUŽENJA HIRURGA IZ SRBIJE I RUMUNIJE

Prijemom u Gradskoj kući počeo je 10. Sastanak Udruženja hirurga Rumunije i Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva koji se održava od 26. do 28. novembra u Novom Sadu. Učesnike sastanka pozdravio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i tom prilikom im poželeo dobrodošlicu u Novi Sad i uspešan rad.

- Ovakvi susreti imaju veliki značaj za razvoj hirurgije i meni je drago što naši hirurzi imaju odličnu saradnju sa kolegama iz Rumunije. Uveren sam da će razmena iskustva i upoređivanje metoda dovesti do toga da rezultati hirurških lečenja, kako laparoskopski, tako i oni na tumoru pankreasa i debelog creva budu unapređeni  - izjavio je prof. dr Zoltan Horvat.

Prisutnima su se obratili i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije doc. dr Ferenc Vicko, pomoćnik direktora Kliničkog centra Vojvodine za hirurgiju prof. dr Petar Vuleković, šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i predsednik Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva prof. dr Nebojša Stanković.

- U okviru jubilarnog desetog susreta govorićemo o aktuelnim temama iz oblasti opšte hirurgije kao što su hirurgija pankreasa, hirurgije debelog creva, hirurgije jetre, kila i mnoge druge, a biće upriličena i prezentacija žive hirurgije koju će izvesti ugledni profesor iz Tel Aviva – istakao je prof. dr Nebojša Stanković.

Sastanak Udruženja hirurga Rumunije i Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva organizuje Klinika za abdominalnu, endokrinu i transplantacionu hirurgiju Kliničkog centra Vojvodine.

Novi Sad, 26. novembar 2015. godine