Читај ми

ПОЧЕЛО „НОВОСАДСКО БИГ ДЕЧИЈЕ ЛЕТО 7“

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је отварању „Новосадског БИГ дечијег лета 7“ које се одржава од 25. јуна до 25. августа 2017. године.  Манифестацију организује Дечији културни центар „Деци на дар“ уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за културу, Покрајинског секретаријата за образовање  и тржног центра „БИГ“.

-Манифестацију „Новосадско БИГ дечје лето“ која афирмише и негује дечије стваралаштво можемо с правом сврстати у традицију нашег града. Град Нови Сад ће наставити да подржава овакве и сличне пројекте које осмишљава и негује Дечији културни центар „Деци на дар“ , а који имају за циљ унапређење стваралаштва за децу. На свима нама је да им кроз овакве програме омогућимо лепо и безбрижно одрастање и правилно животно усмерење - рекао је Александар Петровић.

Према речима координаторке „Новосадског БИГ дечијег лета“ Северине Простран-Милетић, од понедељка, 26. јуна, децу очекује 60 дана различитих програма који ће се одвијати под слоганом ,,КУУЛ ТУРА“. 

-Бројне позоришне представе, филмске пројекције, научне и језичке радионице, креативно-едукативне, уметничке и спортске радионице намењене су малишанима који ће уз то имати  прилику да обиђу музејске, галеријске и остале просторе и упознају се са значајним уметничким делима, старим занатима, проналасцима великих научника, као и језицима и културама других народа- рекла је Северина Простран –Милетић.

Програм овогодишње манифестације обухвата преко 270 креативно-едукативних  и спортско-рекреативних радионица за децу различитог узраста које ће се одвијати на 30 локација у граду, уз учешће бројних образовних институција и организација, а доступан је и на сајту www.decinadar.org

Нови Сад, 25. јун 2017. године