Čitaj mi

POČELO „NOVOSADSKO BIG DEČIJE LETO 7“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju „Novosadskog BIG dečijeg leta 7“ koje se održava od 25. juna do 25. avgusta 2017. godine.  Manifestaciju organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje  i tržnog centra „BIG“.

-Manifestaciju „Novosadsko BIG dečje leto“ koja afirmiše i neguje dečije stvaralaštvo možemo s pravom svrstati u tradiciju našeg grada. Grad Novi Sad će nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koje osmišlјava i neguje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ , a koji imaju za cilј unapređenje stvaralaštva za decu. Na svima nama je da im kroz ovakve programe omogućimo lepo i bezbrižno odrastanje i pravilno životno usmerenje - rekao je Aleksandar Petrović.

Prema rečima koordinatorke „Novosadskog BIG dečijeg leta“ Severine Prostran-Miletić, od ponedelјka, 26. juna, decu očekuje 60 dana različitih programa koji će se odvijati pod sloganom ,,KUUL TURA“. 

-Brojne pozorišne predstave, filmske projekcije, naučne i jezičke radionice, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice namenjene su mališanima koji će uz to imati  priliku da obiđu muzejske, galerijske i ostale prostore i upoznaju se sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, pronalascima velikih naučnika, kao i jezicima i kulturama drugih naroda- rekla je Severina Prostran –Miletić.

Program ovogodišnje manifestacije obuhvata preko 270 kreativno-edukativnih  i sportsko-rekreativnih radionica za decu različitog uzrasta koje će se odvijati na 30 lokacija u gradu, uz učešće brojnih obrazovnih institucija i organizacija, a dostupan je i na sajtu www.decinadar.org

Novi Sad, 25. jun 2017. godine